Information

Säker och effektiv tatueringsborttagning
Tatueringsborttagning innebar tidigare låga odds för att lyckas, med hög risk för ärrbildning och smärta. Tatueringar är gjorda för att vara för evigt, men i takt med att allt fler människor vill ta bort dem har teknologin utvecklats med jämna steg och erbjudit förbättrade metoder som är både säkra och effektiva. Den mest avancerade teknologin är Q-switchad Nd:YAG laser som använder sig av “PhotoAcoustic”-teknologi som säkert penetrerar huden och söker upp varje färg med specifika våglängder. Detta gör att tatueringen gradvis försvinner under tre till femton behandlingstillfällen. Rekommenderad tid mellan behandlingarna är minst åtta veckor.

RevLite: Den mest avancerade lasern för borttagning av svarta och flerfärgade tatueringar. Tillverkad i USA och godkänd av FDA.

De flesta lasrar har minst två våglängder för att komma åt mörkblå, svarta och röda färger. RevLite har istället fyra våglängder för att komma åt ett bredare spektrum av färger: från mörkblått, svart och rött till orange och lila, samt svårbehandlade färger som grönt och himmelsblått.

 

Vad du kan förvänta dig
RevLite använder avancerad teknik för att säkert avlägsna tatueringar med maximal framgång och komfort. När ljusenergin vibrerar smulas tatueringsfärgen försiktigt sönder i lagom stora mikropartiklar. De korta pulserna känns som snäpp av små gummiband och följs av en varm känsla. Efter den första behandlingen uppstår en tillfällig blekning på det behandlade området. Med tiden transporteras färgpartiklarna från tatueringen genom det lymfatiska systemet och huden återfår sin naturliga färg. Mörkblå, svarta och röda färger är lättast att ta bort, följt av orange och lila färger. Grönt och himmelsblått kräver ytterligare behandlingar för att blekas tillräckligt. Vanligtvis krävs 5 till 15 behandlingar för att ta bort en tatuering.

Eventuella biverkningar

Det är vanligt att man blir röd och svullen efter behandling. Mindre vätskefyllda blåsor kan uppkomma och brukar i sådant fall försvinna inom ett par dagar. Stora vätskefyllda blåsor är mindre vanligt men kan förekomma. Ovanligt med allvarliga brännskador. Läs gärna mer om biverkningar på strålskyddsmyndighetens hemsida.

För att minska risken för brännskador och minska smärta använder vi en Cryo 6, som kyler huden med kall luft. Detta gör behandlingen säkrare och mindre smärtsam.

 

Top